Nog zo'n gerecht voor door de week, bomvol groenten en zonder room! Toen ik net op kamers ging kreeg ik dit recept van Loes, die dit vroeger vaak voor mij maakte. Deze hoeveelheid is als maaltijd genoeg voor twee, of als voorgerecht voor 4. Ik maak de soep vaak voor mijzelf alleen en vries de rest in of bewaar het in de pan voor de volgende dag. Het geheim is de aardappel die je eventjes mee kookt. Die bindt de soep en maakt 'm heerlijk romig. Verder kun je de soep afmaken met wat je maar wilt, neem bijvoorbeeld gerookte kip, roomkaas, zachte geitenkaas en verse kruiden. Laat dan de oregano en rozemarijn weg.
Men neme
1 aardappel
2 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 handje pijnboompitten
1/2 bouillonblokje
olijfolie
oregano
rozemarijn
En dan
Snijden we de aardappel en courgettes in dobbelsteentjes en hak je de knoflook en uien fijn. Zet een grote pan op het vuur, olie er in, uien, oregano, rozemarijn en knoflook er bij en schep alles om. Zet het vuur laag en laat ze even fruiten. Als de uien zacht zijn mogen de courgetteblokjes en de aardappel er bij. Zorg ervoor dat ze niet echt gaan bakken maar meer fruiten.
Na een paar minuten (waarbij je de groenten om blijft scheppen) mag de bouillon er bij. Ik gebruik liever wat minder bouillonblokjes en dat vul ik zelf aan met kruiden, omdat ik de bouillonblokjes vaak zo zout vind. Maar goed, giet water in de pan tot de courgettes lekker onderstaan. Een half blokje bouillon er bij en roeren tot hij opgelost is. Laat de soep zachtjes koken voor nog een paar minuten, totdat de courgette en de aardappel zacht zijn maar niet snotterig.
Haal de pan dan van het vuur (zet hem in de in de gootsteen wegens spettergevaar) en blitz de soep met de staafmixer zacht en schuimig: je zult zien dat room helemaal niet nodig is! Breng de soep op smaak met peper, zout en (verse) kruiden. Rooster dan pijnboompitjes in een droge pan met dunne bodem. De pitjes zijn gaar als ze heerlijk gaan geuren. Verdeel de soep over kommen (of bakjes voor de vriezer), giet er wat goede olijfolie over en strooi er een paar pijnboompitjes over.
Smakelijk!
Rinke
Men neme
1 aardappel
2 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 handje pijnboompitten
1/2 bouillonblokje
olijfolie
oregano
rozemarijn
En dan
Snijden we de aardappel en courgettes in dobbelsteentjes en hak je de knoflook en uien fijn. Zet een grote pan op het vuur, olie er in, uien, oregano, rozemarijn en knoflook er bij en schep alles om. Zet het vuur laag en laat ze even fruiten. Als de uien zacht zijn mogen de courgetteblokjes en de aardappel er bij. Zorg ervoor dat ze niet echt gaan bakken maar meer fruiten.
Na een paar minuten (waarbij je de groenten om blijft scheppen) mag de bouillon er bij. Ik gebruik liever wat minder bouillonblokjes en dat vul ik zelf aan met kruiden, omdat ik de bouillonblokjes vaak zo zout vind. Maar goed, giet water in de pan tot de courgettes lekker onderstaan. Een half blokje bouillon er bij en roeren tot hij opgelost is. Laat de soep zachtjes koken voor nog een paar minuten, totdat de courgette en de aardappel zacht zijn maar niet snotterig.
Haal de pan dan van het vuur (zet hem in de in de gootsteen wegens spettergevaar) en blitz de soep met de staafmixer zacht en schuimig: je zult zien dat room helemaal niet nodig is! Breng de soep op smaak met peper, zout en (verse) kruiden. Rooster dan pijnboompitjes in een droge pan met dunne bodem. De pitjes zijn gaar als ze heerlijk gaan geuren. Verdeel de soep over kommen (of bakjes voor de vriezer), giet er wat goede olijfolie over en strooi er een paar pijnboompitjes over.
Smakelijk!
Rinke
lekkerrrr!
BeantwoordenVerwijderenWanneer maken jullie nog eens iets? :-)