Er is iets met vrouwen en chocolade, hier een absolute topper.
Eigenlijk ben ik geen chocoladeheld, maar ik ga me er toch aan wagen. Dit is een recept van Nigella Lawson, zij is natuurlijk de koningin van taarten en chocola. Ik heb het recept een beetje aangepast door er geen extra suiker bij te doen. Wij houden van Nigella, maar soms kan ze een beetje overdrijven, plus er zit al veel suiker in de melkchocolade. Daarbij is het altijd een heerlijke verassing of je taartje van binnen nog zacht is.
wat we nodig hebben voor 6 heerlijke cakejes
*50 gr zachte boter
*350 gr chocolade (melk of puur, maar net wat je lekker vindt)
*4 eieren
*50 gr bloem
*6 pudding vormpjes (of iets anders klein rond)
Laat de chocolade smelten op een laag vuurtje, klop de eieren los en roer daar de boter doorheen. Voeg de bloem toe aan het eimengsel en mix alles tot een glad beslag en voeg de chocolade toe. Laat dit alles heel kort afkoelen en giet de vormpjes vol.
Je kunt deze taartjes heel goed van te voren maken en (ongebakken) in de koelkast bewaren.
Zet ze wanneer je ze wilt eten 10 minuten in de oven (zodra de bovenkant stevig is kan hij uit de oven, dat verschilt per oven). Haal ze uit de oven en stort de gebakjes meteen op een bordje (als het goed is laten ze meteen los). Dan het spannendste moment, snij hem door midden, als alles goed is gegaan is de binnenkant nog zacht en vloeibaar.
Geniet er van!
Fleur
Reacties
Een reactie posten