Doorgaan naar hoofdcontent

Chocoladetaart met een zacht hart


Er is iets met vrouwen en chocolade, hier een absolute topper.

Eigenlijk ben ik geen chocoladeheld, maar ik ga me er toch aan wagen. Dit is een recept van Nigella Lawson, zij is natuurlijk de koningin van taarten en chocola. Ik heb het recept een beetje aangepast door er geen extra suiker bij te doen. Wij houden van Nigella, maar soms kan ze een beetje overdrijven, plus er zit al veel suiker in de melkchocolade. Daarbij is het altijd een heerlijke verassing of je taartje van binnen nog zacht is.

wat we nodig hebben voor 6 heerlijke cakejes
*50 gr zachte boter
*350 gr chocolade (melk of puur, maar net wat je lekker vindt)
*4 eieren
*50 gr bloem
*6 pudding vormpjes (of iets anders klein rond)


Verwarm de over voor op 200 graden, zet de vormpjes klaar en vet ze in met een flinke laag boter. Voor vormpjes met een ribbel bodem is het verstandig om de bodem te bedekken met een stukje bakpapier.

Laat de chocolade smelten op een laag vuurtje, klop de eieren los en roer daar de boter doorheen. Voeg de bloem toe aan het eimengsel en mix alles tot een glad beslag en voeg de chocolade toe. Laat dit alles heel kort afkoelen en giet de vormpjes vol.
Je kunt deze taartjes heel goed van te voren maken en (ongebakken) in de koelkast bewaren.
Zet ze wanneer je ze wilt eten 10 minuten in de oven (zodra de bovenkant stevig is kan hij uit de oven, dat verschilt per oven). Haal ze uit de oven en stort de gebakjes meteen op een bordje (als het goed is laten ze meteen los). Dan het spannendste moment, snij hem door midden, als alles goed is gegaan is de binnenkant nog zacht en vloeibaar.



Geniet er van!

Fleur

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kaapse Raasdonders

Dit is geen recept dat het van zijn looks moet hebben. Ik heb voor het eerst gehoord van dit onooglijke prutje in Otje van Annie M.G. Schmidt, daarin riep een kapitein altijd om Kaapse Raasdonders. Op de Boeroe eten we vaak bonen en van de restjes heb ik een keer Kaapse Raasdonders gemaakt. Het is perfect voor de dagen waarop je hard gewerkt hebt (of nog moet werken) en je geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Het gaat rechtstreeks van de voorraadkast in de pan en hop op je bord. Simpel eten, maar vullend en gezond! Je hoeft niets precies af te meten, de lijst hieronder heb ik ook maar achteraf bedacht. Het is een recept voor één persoon, dus neem precies zoveel van alles als je zin hebt. Wij hebben geïnvesteerd in hele goede biologische olijfolie en dat maakt alle gerechten helemaal af. Als je de prijs ziet verklaar je me voor gek, maar alles en dan bedoel ik ook alles wordt veel lekkerder met goede olie: brood, aardappels, salades, pasta... En het is nog goed voor je ook.  I...

Welkom op de Boeroe!

Beste lezers, Jullie zullen je wel afvragen wat jullie hier doen en wat wij (Fleur en Rinke) nou weer hebben verzonnen. Dat zullen we hier eens netjes uitleggen. Vanavond, tijdens het eten van Fleurs eerste zelfgemaakte risotto kwamen we er achter dat we een hele lijst Boeroerecepten hebben verzameld. Eten is bij ons heel erg belangrijk, wij leven namelijk volgens het Elsie Scheel regime (voor meer informatie zie: Het Elsie Scheel-regime.  NRC Handelsblad 19 en 20 januari 2013, LUX liefde en puzzels.) Het is voor ons uiterst belangrijk om vooral heel erg lekker te eten, met mayonaise, taart, gebakken aardappels en room. Maar dan wel biologische room. Wij doen niet aan de lijn, maar koken wel vaak biologisch en zonder vlees. De lijn is om was aan op te hangen!  Terug naar de belangrijke zaken, we waren aan het eten, en die risotto was zo lekker dat we het wel moesten delen met de buitenwereld! Wij meiden op De Boeroe, Anna Maria en Maartje horen daar ook bij (al typen zij...

moeders stoofvlees

Stoofvlees is natuurlijk een echte winterhap maar aangezien de lente zich weer heeft verstopt en mijn broer op bezoek komt ga ik hem en mezelf verassen met mama's heerlijke stoofvlees. Het heeft lang geduurd tot ik het echt kon waarderen, als kind maak je van die vieze uilenballen van het vlees. Totdat ik ging zeilen, na 80 dagen op zee was ik hongerig en moe. Er is dan ook geen beter medicijn dan stoofvlees maar dan wel die van mijn moeder. Niemand maakt hem zo lekker, er zijn twee geheime ingrediënten dat is liefde en heel veel tijd (3 dagen). En dan is het echt hemels zacht, als boter die op je tong smelt. Terwijl ik dit typ ruik ik het vlees al, mijn huisgenoten worden altijd blij als ze dit ruiken want dat betekend namelijk feest! voor een grote pan (5 personen)  hebben we nodig *ongeveer een kilo runderlappen met een randje vet  *2 uien gesnipperd *2 teentjes knoflook in stukjes *een flink glas rode wijn *een scheut ketjap manis *een scheut o...