Doorgaan naar hoofdcontent

Stoofperen

Het is winter dus moeten er weer stoofperen gegeten worden, want wees nou eerlijk wat is het leven zonder stoofperen?

Eigenlijk is het een bijzonder eenvoudig dessert wat je tussendoor even kan maken, het enige wat ik naar vind is het formaat van de kleine nare harde peertjes.
Maar niet klagen want met de Olympische winterspelen op de achtergrond is dit een prima klusje.


Goed ik maak mijn peren altijd zonder suiker aangezien door de wijn en de peer zelf het geheel toch zoet wordt.

we hebben nodig:
*Doyenne du Comice (stoofperen) aantal geheel naar keuze
*een kaneelstokje/ of kaneel poeder
*een fles rode wijn (geen dure en hij gaat er heus niet helemaal in)

Schil de peren, snij ze in tweeën en haal het klokkenhuis er uit (geen eenvoudig klusje, zorg dan ook voor een goed scherp mes). Doe ze in een grote pan, je wilt niet dat het gaat overkoken want dan heb je een rode keuken. Giet er tot de helft wijn bij en vul aan met water, de peertjes moeten net onder staan.
Leg er een kaneelstokje bij, op laag vuur en pruttelen maar!

Zo eenvoudig is het dus, nu hoef je alleen nog maar te wachten tot ze gaar zijn (en dat duurt wel even).

Heerlijk met vanille ijs of in de yoghurt.

Smakelijk!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kaapse Raasdonders

Dit is geen recept dat het van zijn looks moet hebben. Ik heb voor het eerst gehoord van dit onooglijke prutje in Otje van Annie M.G. Schmidt, daarin riep een kapitein altijd om Kaapse Raasdonders. Op de Boeroe eten we vaak bonen en van de restjes heb ik een keer Kaapse Raasdonders gemaakt. Het is perfect voor de dagen waarop je hard gewerkt hebt (of nog moet werken) en je geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Het gaat rechtstreeks van de voorraadkast in de pan en hop op je bord. Simpel eten, maar vullend en gezond! Je hoeft niets precies af te meten, de lijst hieronder heb ik ook maar achteraf bedacht. Het is een recept voor één persoon, dus neem precies zoveel van alles als je zin hebt. Wij hebben geïnvesteerd in hele goede biologische olijfolie en dat maakt alle gerechten helemaal af. Als je de prijs ziet verklaar je me voor gek, maar alles en dan bedoel ik ook alles wordt veel lekkerder met goede olie: brood, aardappels, salades, pasta... En het is nog goed voor je ook.  I...

Welkom op de Boeroe!

Beste lezers, Jullie zullen je wel afvragen wat jullie hier doen en wat wij (Fleur en Rinke) nou weer hebben verzonnen. Dat zullen we hier eens netjes uitleggen. Vanavond, tijdens het eten van Fleurs eerste zelfgemaakte risotto kwamen we er achter dat we een hele lijst Boeroerecepten hebben verzameld. Eten is bij ons heel erg belangrijk, wij leven namelijk volgens het Elsie Scheel regime (voor meer informatie zie: Het Elsie Scheel-regime.  NRC Handelsblad 19 en 20 januari 2013, LUX liefde en puzzels.) Het is voor ons uiterst belangrijk om vooral heel erg lekker te eten, met mayonaise, taart, gebakken aardappels en room. Maar dan wel biologische room. Wij doen niet aan de lijn, maar koken wel vaak biologisch en zonder vlees. De lijn is om was aan op te hangen!  Terug naar de belangrijke zaken, we waren aan het eten, en die risotto was zo lekker dat we het wel moesten delen met de buitenwereld! Wij meiden op De Boeroe, Anna Maria en Maartje horen daar ook bij (al typen zij...

moeders stoofvlees

Stoofvlees is natuurlijk een echte winterhap maar aangezien de lente zich weer heeft verstopt en mijn broer op bezoek komt ga ik hem en mezelf verassen met mama's heerlijke stoofvlees. Het heeft lang geduurd tot ik het echt kon waarderen, als kind maak je van die vieze uilenballen van het vlees. Totdat ik ging zeilen, na 80 dagen op zee was ik hongerig en moe. Er is dan ook geen beter medicijn dan stoofvlees maar dan wel die van mijn moeder. Niemand maakt hem zo lekker, er zijn twee geheime ingrediënten dat is liefde en heel veel tijd (3 dagen). En dan is het echt hemels zacht, als boter die op je tong smelt. Terwijl ik dit typ ruik ik het vlees al, mijn huisgenoten worden altijd blij als ze dit ruiken want dat betekend namelijk feest! voor een grote pan (5 personen)  hebben we nodig *ongeveer een kilo runderlappen met een randje vet  *2 uien gesnipperd *2 teentjes knoflook in stukjes *een flink glas rode wijn *een scheut ketjap manis *een scheut o...